לנגוש – המאכל ההונגרי שלא כדאי לפספס

לנגוש – המאכל ההונגרי שלא כדאי לפספס

לנגוש – המאכל ההונגרי שלא כדאי לפספס

שתפו את המאמר

צרו איתנו קשר ונמצא לכם את החופשה המושלמת

מאמרים נוספים שאולי יענינו אותך

prince-mihailo-monument-background-building-national-museum-belgrade
בלגרד – נופש אירופאי קרוב (עם הרבה אוכל טוב)

אם אתם מגיעים להונגריה ורוצים ליהנות מהאוכל המקומי, ההמלצה היא לא להסתפק רק במרק גולש ובקורטוש המוכרים והמדוברים, ולא לוותר גם על המאכל ההונגרי המסורתי המושחת והטעים – לנגוש (lángos).
מדובר בסוג של "מאכל רחוב" המגיע בצורה של מאפה עגול.
לנגוש מבוסס על קמח תפוחי אדמה, המטוגן בשמן עמוק ורותח.
נהוג להגיש לנגוש עם שמנת חמוצה, גבינה מגורדת וממרח שום – אך ניתן למצוא גם גרסאות אחרות ומפתיעות.

אם אתם מבקשים להעמיק קצת בפרטים ולהבין מה מקור שמו של המאכל.. אז דעו ששמו נגזר מהמילה "לאנג" אשר פירושה להבה.
המאכל קיבל את שמו מכיוון שבעבר הוא היה נאפה בתנורי לבנים ובסמוך לאותה להבת אש על שמה הוא קרוי..

לנגוש מומלץ בבודפשט

אם בדומה לישראלים רבים אחרים, הגעתם לבודפשט ואתם מחפשים לנגוש מומלץ להלן מספר מקומות שחשוב שתכירו:

retro langos bufe – בר עממי המפורסם בזכות מנות הלנגוש המיוחדות המוגשות בו.
כתובת: ‪Bajcsy-Zsilinszky út 25,  

מנזה Menza – מסעדה הידועה בקרב הישראלים והרבה בזכות מרק השום שלה המוגש לצד לנגוש משובח. המסעדה מגישה מאכלים הונגריים עממיים לצד מנות בינלאומיות אהובות.
כתובת: ‪Liszt Ferenc tér 2,

מתחם caravan
– מתחם "פוד טראק" עם מגוון רחב של סוגים מאכלים ובין היתר גם לנגוש טעים.
כמובן, שתוכלו למצוא לנגוש בעוד מגוון רחב של דוכני מזון בכל רחבי בודפשט והונגריה בכלל, כך שבהחלט לא כדאי לוותר.
כתובת ‪Kazinczy utca 18:

זוהר ממליצה על לנגוש:

לנגוש הונגרי – מתכון ללנגוש

אז אתם לא חייבים לחכות לפעם הבאה שיצא לכם לטוס להונגריה בכדי ליהנות מלנגוש. להלן מתכון ללנגוש אשר יאפשר לכם להרגיש בודפשט גם בפתח תקווה..

מצרכים: 1 ק"ג כמח, 40 גר שמרים, כף סוכר, כף מלח, 1.5 כוס חלב, 1.4 כוס מים, שמן לטיגון ו2 תפוחי אדמה מבושלים, מקולפים ומגורדים.

למילוי: 1 גביע שמנת חמוצה, קורט מלח, 2 שיני שום, גבינה צהובה מגורדת וגבינת קשקבל מגורד.

הוראות הכנה:
להכניס למיקסר את המים, החלב, השמרים ולהתחיל בערבוב.
בשלב הבא, להוסיף את הקמח, את תפוחי האדמה המגורדים, הסוכר והמלח וללוש עד לקבלת בצק רך.

לחמם סיר עם שמן לטיגון עמוק.

לקחת חתיכה מהבצק למתוח אותו באמצעות הידיים, ולהעביר לסיר הטיגון. יש לטגן 3 דקות כל צד.

עוברים להכנת המילוי:

יש לערבב את השמנת החמוצה עם השום הפלפל והמלח.

יש למרוח את התערבות על הבצק המטוגן ולפזר מעל גבינה צהובה וקשקבל.

בתיאבון!